• ALLTID FRI FRAKT / Säker betalning med Klarna & Swish
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish
DHL / Post Nord

RÄTT DOSERING

Att överdosera tvättmedel gör inte kläderna renare, tvärt om. Det sliter mer på kläderna och är dåligt för miljön. Dessutom kan det bli rester kvar som kan irritera din hud. Använd gärna miljömärkt tvättmedel.​

TVÄTTA DIREKT
Om du har möjlighet bör du tvätta dina träningskläder så snart du kan efter ditt träningspass. Har du inte möjlighet att tvätta efter passet bör du hänga upp kläderna så att dom torkar, då kan du förhindra bakterietillväxt i dina kläder.

​”SURA KLÄDER”
Luktar dina kläder surt? Det kan gå att rädda. Prova med att täcka plaggen med kallt vatten och 1 dl Macio sköljmedel. Låt dra över natten och tvätta sedan som vanligt. Fungerar det inte kan du prova med att frysa in plagget efter blötläggning i en plastpåse i två dygn. Använd Macio sköljmedel varje gång du tvättar så förebygger du bakterietillväxt i dina kläder.​

SKIPPA ”VANLIGT” SKÖLJMEDEL
Många klädtillverkare avråder användandet av vanligt sköljmedel på träningskläder då plaggen kan förlora sin förmåga att andas och absorbera fukt samt påverka spänsten i materialet. De flesta sköljmedel innehåller dessutom tensider som inte är bra för miljön. Vårt sköljmedel är helt fritt från tensider, parfymer och andra skadliga kemikalier.

TORKTUMLA INTE                                                                                                                                              

Man bör man undvika att torktumla sina träningskläder då de ofta innehåller elastan, vilket ger plagget sin stretch. Den höga värmen från torktumlaren får elastanet att tappa sin stretch, vilket gör att dina träningsplagg tappar sin form. Det bästa är att lufttorka dem. Torktumlar man sina träningskläder blir de även väldigt lätt statiskt laddade.

RENGÖR MASKINEN

Rengör din tvättmaskin med jämna mellanrum genom att köra den tom på 80-95 grader. Du kan hälla en dos av vårt sköljmedel i tvättmedelsfacket så hjälper det till rengöringen. Tänk på att lämna både tvättmedelsfack och tvättmaskinsluckan öppen när du inte använder maskinen, på så sätt har bakterier svårare att växa till sig.

Länge leve dina träningskläder