• ALLTID FRI FRAKT / Säker betalning med Klarna & Swish
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish
DHL / Post Nord


Fakta om våra tvättprodukter

När Macio startades hade vi egentligen bara ett krav: Inga giftiga ämnen! Vi har därför valt att använda oss utav 100% naturliga ämnen som varken skadar dig, dina kläder eller vår miljö. Vi är övertygade om att allt för många kemikalier tillsätts helt i onödan i dagens rengöringsprodukter i jakten på att få ned priset på produkten. Vi vill utmana detta genom att helt utesluta skadliga och ifrågasatta kemikalier.

Ättika

Ättika har fantastiskt bra egenskaper  mot bakterier och mögelsvampar och tar effektivt bort dålig lukt. Det har en renande och mjukgörande effekt.

Lavandin

Lavandin är en korsning mellan lavendel och spiklavendel och ger en olja som doftar otroligt gott samtidigt som den verkar antiseptiskt och bakteriedödande. 

Bikarbonat

Bikarbonat har använd sedan urminnes tider när det kommer till rengöring. Ofarligt för miljön och effektivt mot fläckar och lukt.

Citronsyra

Citronsyra har en naturlig och rengörande effekt och är dessutom bra för att hålla tvättmaskinen fräsch.

Glycerin

Glycerin är en naturlig del av vegetabiliska oljor och fetter och har en naturligt rengörande effekt samt har en minimal miljöpåverkan. 

Xantangummi

Xantangummi utvinns från majsstärkelse och är en helt naturlig produkt som stabiliserar vätskor.

Olivolja

Människan har sedan urminnes tider använt sig av förtvålad olivolja som tvål. Aleppotvålen är baserad på förtvålad olivolja.

Lagerbärsolja

Lagerbärsoljan tillverkas genom kallpressning av lagerbuskens aromatiska och näringsrika bär. Lagerbärsoljan är mycket hudvårdande och hjälper mot torr hud och hudpromlem.